Thursday 22 April 2010

vår og nye tenner

Turid er 17 uker i dag!
Hun begynner å bli stor assa, får tenner og biter på alt og alle fordi det klø. Hun har fått en sokk som jeg dynket i vann og la i fryseren til den var frosset nå, etter tips fra valpekurstreneren vår, og den var vist veldig fin. Hun ligge på verandaen og tygger for harde livet. Det skal vist lindre når tennene kommer.


Ellers er hun blitt ganske flink til å ta ting. Det går myye fortere å få henne til å skjønne hva vi vil, og klikkern funker som bare det. Hun er fortsatt ikke helt med på hva hun egentlig skal gjøre når vi trener, så hun setter seg stortsett forran oss. Men nå skal vi begynne litt med shapeing, bare så smått ved å lære henne å ligge på teppet sitt. Hun kan egentlig det litt fra før, men nå skal vi trene det på nytt og bruke denne treningen til å lære henne treningsmetoden. Går ut på å dele opp oppgaven i flere steg, klikke når hun går mot teppet, går på det, står på det, sitter på det osv... Helt til hun lærer at hun skal ligge der når hun får beskjed. Veldig gøy, og hun har allerede skjønt at det er bra å være på teppet.


Turid elsker sola, akkurat som oss. Med engang sola titter ut mellom skyene står hun ved verandadøren vår og vil ut. Der ligger hun å koser seg i en gammel saccosekk vi har der ute.

No comments:

Post a Comment